ELŐADÁSOK:

2016. okt. 20. 20h Debrecen, Nagyerdei Víztorony - DESZTIV.

2016. nov. 12. 20h Székesfehérvár, Igéző Színház

KORÁBBAN:

2016. szept. 3. 18h Tiszakécske, Régi Gyógyszertár (ősbemutató)

2016. szept. 17. 20h Budapest, Patyolat (Baross u. 85.)

2016. okt. 15. 20h Patyolat (Bp., Baross u. 85.)

KIRKÉ

AVAGY KALANDOZÁSOK A DISZNÓÓLBAN

színházi előadás a Debreceni Egyetemi Színház és a Kvazár koprodukciójában

14 éven felülieknek!

 

SZEREPLŐK – ALKOTÓK:

KIRKÉ - Pusztai Luca

HOMÉROSZ - Marczin I. Bence

ODÜSSZEUSZ - Somogyi Tibor

HERMÉSZ - Formanek Csaba

 

RENDEZŐ:

Formanek Csaba

Felhasznált szövegek - Margaret Atwood, Bertolt Brecht, Georg Büchner, Hamvas Béla, Homérosz, Friedrich Nietzsche, Pál apostol, Jean-Paul Sartre, Slavoj Žižek, a Harcosok klubja, valamint a szereplők saját szövegei - alapján a szövegkönyvet írta: Formanek Csaba

 

Az Odüsszeiában fontos állomás Kirké szigete, ahol a nagy hatalmú mágusnő Odüsszeusz társait disznóvá változtatja. Főhősünk isteni segítséggel megmenekül a bajtól, miután Hermésztől ellenszert kap a varázslatra. Azonban hogy társait is visszaváltoztassa, együtt kell hálnia Kirkével, s ez az éjszaka olyan jól sikerül, hogy a görög hajósok még egy kerek évet töltenek a szigeten, az élvezetek mámorában.

 

Mi történne azonban egy istenektől elhagyott világban, ahol nincs segítség, nincs beavatkozás és nincs ellenszer? Mi történne, ha Odüsszeusz is disznóvá változna, és örök életükre Kirké szigetén ragadnának? Van-e visszaút a disznólétből? Meg lehet-e menteni magunkat és a társakat? S mi ennek az ára? Egyáltalán van-e értelme ezzel próbálkozni, vagy jó nekünk a disznóólban?

 

A 2015 decembere óta zajló próbafolyamat során a szabadság és az anyagi függőség viszonyait vizsgáljuk, és arra keressük a választ, eligazodhatunk e a mai világunk „varázslói” és „bűvöletei” között - van-e még valódi utunk, vagy igazi belső cél nélkül bolyongunk a megváltás és az örömszerzés ismeretlen koordinátáiban.

Fekete Attila fotói a budapesti premierről
Fekete Attila fotói a tiszakécskei premierről